14/4/2022 | Expositie schetsontwerpen groot succes

Van 23 maart t/m 13 april werden de vijf schetsontwerpen tentoongesteld in de Centrale Bibliotheek en online via deze website. Rotterdammers konden hun mening geven over de schetsontwerpen. Er zijn ruim vierduizend reacties verzameld en daar zijn we heel blij mee!
De beoordelingscommissie neemt deze meningen mee in haar oordeel en in juli wordt het winnend ontwerpteam bekend gemaakt. Dit team gaat het schetsontwerp verder uitwerken tot een voorlopig (medio 2023) en later een definitief ontwerp.

Tijdelijke locatie
Eind 2025 start de bouw van de vernieuwde Centrale Bibliotheek. Tijdens de bouw kan de bibliotheek aan de Hoogstraat niet geopend blijven voor bezoekers. We vinden het natuurlijk belangrijk dat je in deze periode wel terecht kunt in de bibliotheek. Na een intensieve zoektocht hebben we een passende locatie gevonden voor een tijdelijke Centrale Bibliotheek: de Librijesteeg 4.

Voor de benodigde tijdelijke huisvesting van de bibliotheek is het kantoorpand aan de Librijesteeg beschikbaar. Dit pand is momenteel in gebruik door de gemeente en er is besloten om deze locatie medio 2023 te sluiten. Deze locatie is, na een aantal bouwkundige aanpassingen, heel geschikt als tijdelijke locatie van de Centrale Bibliotheek. Het komende jaar wordt een ontwerp gemaakt voor de bouwkundige aanpassingen en de inrichting. Omdat het zich op ongeveer 200 meter loopafstand van de huidige Centrale Bibliotheek bevindt, verandert er voor jou als bezoeker niet veel in de bereikbaarheid. Zo blijft ook de tijdelijke Centrale Bibliotheek een plek dichtbij, waar elke Rotterdammer zich thuis voelt.